Zázrak menom kuter
V gastro priemysle sa rozšírilo používanie prístroja kuter na mäso. Nedivíme sa, pretože je skvelý! V gastre sa vám veľmi zíde a jeho cena nie je tak vysoká a využiť ho mozte aj na krájanie iných vecí ako masa.
Zahoďte tradície
Kuchári sú stále zvyknutí na pracovanie s vlastnými rukami je to osvedčené a majú to radi ale niekedy však nie je možné všetko spraviť ručne a ak áno nie je to také jednoduché pretože nie sú fanúšikmi niektorých zariadení, ktoré sa ťažko skladajú a ešte ťažšie čistia. Sú však úkony, pri ktorých je rozumnejšie použiť techniku, keď ju máme k dispozícií, s ktorou sa zrýchli a zjednoduší práca v kuchyni a príprava kvalitných jedál.
Špecialista na všetko
Na tieto účely je vyvinutých už veľa mixérov a podobných zariadení. Existuje však jeden stroj, ktorý je špecialista týchto prác. Medzi takéto úkony patrí napríklad výroba múčky z mandlí, orechov ; rozsekanie zeleniny na drobné kúsky; výroba šalátov, omáčok. Volá sa kuter. Určite ste sa sním už stretli, a poznáte jeho fungovanie, len ste ho doteraz nepovažovali za důležité alebo ste si mysleli, že sa dá využiř len na jednu činnosť. Je to jednoduché zariadenie z nerezovou nádobou v ktorej sú umiestnené dva zahnuté nože, ktoré existujú vo viacerých druhoch napríklad na sekanie, šľahanie, miešanie, miesenie, atď. Tak možme kuter na mäso využiť na šlahanie, miesenie a tak ušetríme.
Samé výhody
Kuter je malý a tým, že sa nože dajú vybrať aj jeho čistenie je zjednodušené. Nebudete potrebovať teda hodiny na čistenie a tak aj jeho efektivita bude silnejšia. Dajú sa na ňom nastaviť dva rýchlosti a jedno tlačidlo PULSE s ktorým viete nastaviť silnejšie otáčky. Tým, že patrí medzi malé zariadenia, nezaberajú veľa miesta v kuchyni takže nie je vhodný len do gastro prevádzok ale aj do normálnej kuchyne.
Tak čo? Kedy idete nakupovať kuter?