Vybavenie piváreň
Ak zariaďujeme reštauráciu, či hostinec, kde sa budú podávať nejaké nápoje, hovoríme tu hlavne o pive a špecialitách, ktoré si čas od času musíme jednoducho dať, je dôležité alebo aspoň dobré si zaobstarať správne vybavenie pre tieto nápoje. Sú to hlavne poháre. Je nevyhnutné, aby sme mali pre tie najväčšie špeciály niečo, v čom by sme ich mohli podávať. Sú to niekedy také zvláštnosti, pre ktoré je nevyhnutné mať zvláštne poháre so špeciálnym tvarom. Ak hovoríme napríklad o koňaku, ktorý takú pohári potrebuje celkom iste.
Čo na pivo?
Pokiaľ ide o tento zlatistý mok, je samozrejme tiež dobré, ba dokonca nevyhnutné mať správne vybavenie, či sa už jedná o čapovanie, či o podávaní. Či už to je krígeľ na pivo,či poháre na stopke.
V čom pivo podávať?
Je vhodné si zistiť alebo určiť, aké spoločnosti budú nápoje podávané. Pokiaľ sa jedná o ľudí, ktorým stačí krígeľ na pivo, nie je potrebné sa zaoberať zvláštnym podávaním, ale aj tak zachovať etiketu stolovania. Ak namiesto podávania, o ktoré ide je vhodnejšie skôr pre pohár na stopke, napríklad vtedy, keď podávame nejaké špeciály, pre ktoré sú tieto poháre nevyhnutné, nie je dobré podávať je v nádobe štýle krígeľ na pivo. Pre niekoho by to mohlo byť pohoršujúce alebo dokonca urážlivé. Preto sa vždy zamerajme na to, aké náčinie, pre čo využijeme. Niekedy je viac než vhodné sa nad týmto zamyslieť a podľa toho prispôsobiť naše zásoby riadu, ktoré pre daný nápoj plánujeme použiť. Je vhodné tiež vždy zvážiť, v akom podniku sa nachádzame a aké poháre a nápoje je vhodné tu podávať.