Najlepší z najlepších
Už sme sa pozreli na najlepšie reštaurácie z každého kraja jednotlivci čo využívajú ten najlepší kuchynský inventár a ich šéfkuchári nosia tie najhonosnejšie kuchárske rondony. Dnes preto vrcholíme a ukážeme si tie najlepšie reštaurácie z celého Slovenska. Bohužiaľ, v našej krajine nevlastní žiadna reštaurácia Michellinskú hviezdu ale takú virtuálnu môžeme privoliť práve týmto.
Ako v ZOO
Jedna z najlepších a najúchvátnejších je ako inak v našom hlavnom meste. Na prvý pohľad vás zaujme riešenie tejto reštaurácie. Vlastnia ten najnetradičnejší kuchynský inventár a bar v strede pripomína kozmickú loď a či mušľu. Nehľadajme ale tento skvost na námestí ale v Petržalke. Kuchynský inventár je ovplyvnený menu, ktoré sa tu podáva. Ide tu totiž o panazíjsku kuchyňu, takže kuchynské teplomery v jedlách dosahujú najvyššie hodnoty. Za týmto stojí Michal Konrád a o sushi sa stará Tomáš Lysý. Klobúk dole!
Grécka bohyňa
Ak naopak preferujete tradičný kuchynský inventár až priam kráľovský, zavítajte do Čereňan kde na novozrekonštruovanom zámku je krásna reštaurácia. Nejde tu teda len o menu z pred 300 rokov. Nájdeme tu tradičnú kuchyňu ale aj experimentálne výtvory šéfkuchárov, ktorí nás vítajú oblečené majú na sebe kuchárske rondony zamatového materiálu. Nájdeme tu francúzske slimáky alebo aj takého úhora. Je to teda skvost a takéto mixy jedál by sme tu ani nečakali.
Nad Tatrou sa blýska
Pýchou našich Tatier je Štrbské pleso Lomnický a či Gerlachovský štýl. Čo sa týka jedla učite sú jednotkami Reštaurácia Patria a Reštaurácia Culinarium. Patria je krásna drevená chatka s dvoma poschodiami a je na výbornej lokalite – priamo na Štrbskom plese. Ak sedíte pri okne a máte šťastie na dobré počasie naskytne sa vám krásny pohľad na pleso. Počkajte na dolnom poschodí na čašníka, ktorý vás usadí. Cestou si všímame, že nikto nemá kuchárske rondony – všetci majú na sebe tradičné ľudové košele. Jedlo a atmosféra sú úžasné a tradične Slovenské. Ak ideme trochu vyššie na Starý Smokovec tam kuchynské teplomery ukazujú nižšie teploty. Kuchynský inventár v Culinarium je tiež tradične slovenský. Pripravujú sa tu taktiež bryndzové halušky, ale aj delikátny „Chef’s special“. Heslom reštaurácie je „čerstvé a domáce“. Reštaurácia si poctivo a starostlivo vyberá svojich dodávateľov. Jedálny lístok dbá na to, čo v danom období ponúka príroda, preto sa každé 3 mesiace mení.